Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ο ΕΟΠΥΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Το 2011 οι δανειστές έδωσαν εντολή να γίνει ένας φορέας παροχών υγείας για να σταματήσει η κακοδιαχείρηση των δημόσιων πόρων, των χρημάτων μας, των χρημάτων των ασφαλισμένων στα δεκάδες ταμεία. Οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης είναι υπέυθυνες για την κακοδιαχείρηση των αποθεματικών των ταμείων. Ο ΕΟΠΥΥ ήρθε με αποστολή να διαχειριστεί ορθά αυτά τα αποθεματικά. Δυστυχώς η παρέμβαση των κομματικών μηχανισμών από το 1974, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατειακών αναγκών μας οδήγησε ατην χρεοκοπία των περισσότερων ταμείων.
   Σε αυτή την μεγάλη τρύπα μπήκαν τα χρήματα οπό όλα τα ταμεία.Τα ήδη χρεοκοπημένα ταμεία παρέμειναν χρεοκοπημένα. Κάποια όμως υγειή μη χρεοκοπημένα ταμεία όπως το ΤΣΑΥ των υγειονομικών  έχασαν τα αποθεματικά τους μέσα στο πηγάδι των ελλειμάτων των άλλων ταμείων. Το αποτέλεσμα; Χρεοκόπησαν και αυτά! Κάναμε υπομονή και είπαμε δεν πειράζει ας θυσιαστούμε για το όφελος όλων. Ο νέος φορέας ανεξάρτητος από κομματικά κέντρα, από την κυβέρνηση, αυτοτελής όπως οι άλλοι ευρωπαΪκοί οργανισμοί που έχουν την ευθύνη διαπργμάτευσης για τα φάρμακα και την ιατρική  περίθαλψη, θα βάλει μία τάξη.
   Η κυβέρνηση  των συριζανέλ, όπως καταγγέλει μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, επανέφερε τον ΕΟΠΥΥ κάτω από την κυβερνητικό έλεγχο. Διόρισε  δικούς  της ανθρώπους  στο Δ.Σ., ενώ ο ιδρυτικός νόμος αναφέρει ότι δεν διορίζονται στελέχη που προτείνει η κυβέρνηση. Μετά, με αποκρυπτέν προεδρικό διάταγμα οι αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Υγείας...Σε τύπους όπως ο Πολάκης! Ναι η διαπραγμάτευση για τα φάρμακα π.χ. δεν θα περνάει από  υποεπιτροπές, επιτροπές και κεντρική επιτροπή αλλά από τους προϊσταμένους του υπουργείου. Χωρίς έλεγχο και  χωρίς γνώση κομματικοί μηχανισμοί θα διαχειρίσσονται την κατανομή πόρων.
Οι Ιατροί του Ελληνισμού καλούν όλους όσους χρεώνονται τις υπέρογκες και  αντισυναγματικές εισφορές να αντιδράσουν σε αυτή την κομματικοποίηση του ΕΟΠΥΥ. Φτάνει πια! 45 χρόνια κλέψατε τις  τον ιδρώτα μας νεοδημοκράτες πασόκοι και τώρα οι  αριστεροί. Ο ΕΟΠΥΥ είναι ιδιοκτησία του Έθνους. Φέρει την ευθύνη διαχείρησης των χρημάτων μας. Δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στο Ελληνικό λαό. Μόνο μία εθνική κυβέρνηση θα τον καταστήσει ανεξάρτητη αρχή, μακριά από τα μικροκομματικά συμφέροντα.
ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΟΠΥΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!                                                                
Παν. Κελεπουρης,-καρδιολόγος
 για τους Ιατρούς του Ελληνισμού.

  *Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ251