Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, ΕΠΙΛΟΓΟΣ


   Φτάσαμε στο τέλος της ανάλυσης της γενετικής μελέτης του καθ.Τριανταφυλλίδη. Δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία δεν έχει καταλάβει την τεράστια σημασία της. Το αναφέρω άλλη μία φορά. Πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία.

   Η γενετική ταυτότητα των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας έχει δημιοργηθεί σε μία πολύ μακρινή προϊστορική εποχή. Οι απόγονοι εκείνων των ανθρώπων έχουν συνεχή παρουσία στην περιοχή μας χιλιάδες χρόνια. Η γενετική ποικιλότητα των Ελλήνων είναι μεγαλύτερη από των λοιπών Ευρωπαίων. Γεγονός που δείχνει ότι είναι ο αρχαιότερος Ευρωπαϊκός πληθυσμός; Ο γενετικός έλεγχος μάλιστα δέιχνει μετακίνηση πληθυσμιακών ομάδων προς την Δύση και την κεντρική Ευρώπη.
   Ο Ελληνικός πληθυσμός παρά την γειτνίαση με διάφορους λαούς και την συγκατοίκιση με ορισμένους,παρουσιάζει ιδιαίτερα γενετικά χαρακτηριστικά.Π.χ. οι Κρήτες παρά την γειτνίαση με την Αφρική, έχουν υψηλή συγγένεια με νεολιθικούς  και ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Οι προσφυγικής από Μ. Ασία καταγωγής Έλληνες έχουν γενετική ομοιότητα με τον πληθυσμό της Ελλάδας παρά  με της Τουρκιας.Γενικά παρά τα 400 χρόνια κατοχής δεν υπήρξαν σημαντικές επιμειξίες με άτομα μογγόλικης καταγωγής. Το ίδιο και με τους Σλάβους.
   Αντίθετα υπάρχει γενετική διείσδυση των Ελλήνων στην Ευρώπη και κυρίως νότια Γαλλία, χώρα Βάσκων, κεντρική Ευρώπη, Ιρλανδία, Σκανδιναβία, Ιταλία, Σικελία, ν. Αλβανία, Φυρόμ, Βουλγαρία, Πόντος (Μαύρη Θάλασσα). Η ΓΕΝΕΤΙΚΉ ΣΥΜΦΩΝΕΊ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑΚΉ ΕΞΆΠΛΩΣΗ ΤΩΝ Ελλήνων.
    Δηλαδή αποδεικνύεται γενετικά ότι είχαμε μετακινήσεις ανθρώπων από των Ελλαδικό χώρο προς την Ευρώπη. Αυτό επιβεβαιώνεται απόαρχαιολογικά ευρήματα και είναι αυτή η μετακίνηση ταυτόχρονη με την διάδοση τεχνολογικών καινοτομιών και προϊόντων από την Ελλάδα στην Ευρώπη.Ακόμακαι το δυτικό αλφάβητο προέρχεται από το Χαλκιδαίικο και οι Κουμιώτες το μετέδωσαν στους Λατίνους 800 χρόνια προ Χριστού.Δηλαδή ενώ οι πρόγονοί μας έγραφαν από το 5500 π.χ. σύμφωνα με ευρήματα, οι Λατίνοι απλά έμαθαν από εμάς το αλφάβητο και έπειτα  οι λοιποί Ευρωπαίοι.Ο λόγος για την «πινακίδα του Δισπήλιου» που ανακαλύφθηκε από τον καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας Γιώργο Χουρμουζιάδη, το 1993, σε μια παραλίμνια νεολιθική θέση, κοντά στην Καστόρια. Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδο, και αν δεχθούμε αυτή την χρονολόγηση, το κείμενο που είναι χαραγμένο στην ξύλινη πινακίδα, προκύπτει ως η αρχαιότερη μορφή γραφής στον κόσμο.
   Τελειώνοντας, 2 είναι τα αξιοσημείωτα.
1)Είμαστε ο καθαρότερος λευκός πληθυσμός, 99,3% γονίδια λευκής φυλής από πατροπλευρικά Υ έχουμε και μόνο 0,6% από ασιάτικους λαούςκαι0,1% από νέγρους.Συκριτικά οι Αλβανοί έχουν 6,2% ασιάτικα,  οι Ρουμάνοι 2,8% ασιάτικα και 3,2% νέγρικα. Από μητροπλευρικά έχουμε 1% ασιάτικ ακαι 0,3% αφρικάνικα. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έχουν κατά Μ.Ο. 1% αφρικάνικα και 1% ασιάτικα. Έχουμε δηλάδή ρο ίδιο ποσοστό με Ευρωπαίουςγια ασιάτικες απλοομάδες και μικρότερηεπιμειξία μεαφρικανικές απλοομάδες.
2) Τα γενετικά και λοιπά ανθρωπολογικά γλωσσολογικά στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε αυτόχθονες. Και ο Ισοκράτης το εξηγεί:<<Η πόλη μας θεωρείται η αρχαιότερη και ενδοξότερη στον κόσμο. Εμείς που κατοικούμε σε αυτήν δεν διώξαμε από εδώ άλλους, ούτε την καταλάβαμε ούτε την βρήκαμε έρημη....>>
Το ίδΙο λέει και ο αρχαιολόγος Colin Renfrew:<<Ο Ελληνικός πολιτισμός, τα Ελληνικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις και ίσως και  η γλώσσα αναπτύχθηκαν στη γη που γνωρίζουμε σήμερα ως Ελλάδα και με αυτή την έννοια οι Έλληνες είναι αυτόχθονες>>.

  Βλέπετε λοιπόν ότι  εμείς οι Έλληνες είμαστε συνεχιστές τους.Φέρουμε τα ίδια γονίδια και έχουμε όψη όπως εκείνοι. Το DNA τους είναι στο αίμα μας. Αυτό όμως δεν μας κάνει αυτόματα και  ισάξιούς τους. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας κληρονόμησαν για να κάνουμε τα ίδια θαυμαστά με αυτού επιτεύματα, αλλά με γνώση της ιστορίας μας, να αποφύγουμε τας ίδια λάθη.
Π. Κελεπούρης-Καρδιολόγος

*Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ249