Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΚΥΜΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


   Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλουν την αύξηση των  κρούσμάτων βίας. Το νοσηλευτικό και παραϊτριατικό προσωπικό είναι ανυπεράσπιστο στον θυμό των  ασθενών και των συγγενών του. Ολοένα και έρχονται στον φως τέτοια περιστατικά.
    Το καλοκαίρι που πέρασε οι συνθήκες εργασίας στα νησιά των Κυκλάδων προκαλούσαν νέα περιστατικά ενάντια των εργαζομένων.. Οι συνοδοί των ασθενών συνήθως  βιαιοπραγούν ενάντια των ασθενών τους ύστερα από την πληροφόρηση της διακομιδής .  Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλουν  ότι πολλά νοσοκομεία δεν έχουν περιφρούρηση όλο το 24ωρο. Άγνωστο παραμένει εάν μαζί με  τις ιδιωτικές εταιρείες θα υπάρξει ειδικό σχέδιο  για εταιρείες περιφρούρησης  των  εργαζομένων. Στα επεισόδια που εμπλέκονται ντόπιοι κυρίως οι πρωταγωνιστές είναι Ρομά.
Δεκάδες είναι τα παραδείγματα φέτος το καλοκαίρι. Πότε οι ίδιοι οι ασθενείς, πότε οι συγγενείς, βρίσκουν εξιλαστήριο θύμα τους ιατρούς και το λοιπό προσωπικό. Η έλλειψη προσωπικού και οι συχνές διακομιδές, ακόμα και για απλά περιστατικά ανάβουν τα αίματα. Ο λαός υποφέρει και δεν διατηρεί την ευπρέπειά του. Μόλις ακούει ότι ο δικός του άνθρωπος  πρέπει να μεταφερθεί χιλιόμετρτα μακρυά  σε μεγάλη πόλη, εξαγριώνεται. Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γιατροί πέφτουν θύματα εκνευρισμένων συνοδών αλλά και ασθενών .
Πολλά περιστατικά διαπληκτισμού, έντασης αλλά και ξυλοδαρμού έχουν σημειωθεί και σε νοσοκομεία της Αθήνας με πρώτο και καλύτερο το νοσοκομείο »Αττικόν», που σύμφωνα με τους γιατρούς η λεκτική βία εις βάρους τους είναι καθημερινό φαινόμενο.
 Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αντιμετώπίζουν καθημερινά τον θυμό και την δυσαρέσκεια των ασθενών και τοων συγγενών τους.. Όπως όλα δείχνουν, η κακή εξυπηρέτηση, το λιγοστό προσωπικό στο ΕΣΥ προκαλούν τον εκνευρισμό και τον θυμό των ασθενών και των συγγενών τους, με αποτέλεσμα να καταγράφονται θύματα γιατροί και νοσηλευτές.
 Η κρίση στην υγεία είναι παρούσα και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις οι ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό  αλλά και υλικά είναι ολοφάνερη. Αντίθετα τα κίνητρα για την στελέχωση των υγειονομικών μονάδων των στρατοπέδων συγκέντρωσης των παρανόμως εισερχομένων στην χώρα είναι προκλητικά. Διπλάσιο μισθό και επιπλέον 400 ευρώ επίδομα. Αντί αυτά  χρήματα να δίνονται για την στελέχωση των υγειονομικών μονάδων της Ελληνικής επαρχίας, δίνονται, από το υστέρημα του Ελληνικού λαού για την περίθαλψη ανθρώπων που είναι παράνομοι, δεν έχουν προσφέρει οι ίδιοι και οι πρόγονοί  τους τίποτε και με  την  πρώτη ευκαιρία θα βλάψουν την Ελλάδα. Προτεραιότητα έχει στην Ελλάδα ο Έλληνας... Αυτός που γεννήθηκε ,ζει και θα πεθάνει εδώ στην χώρα των προγόνων του .
Π.Κελεπούρης
Ειδικός καρδιολόγος 

  Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ270