Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


  Από προσωπική έρευνα (μελετώντας βιβλία ακόμα και Τούρκων συγγραφέων που αναφέρονται στα έθνη της ), οι σημερινοί κάτοικοι της  Τουρκίας είναι 35% Κούρδοι, προερχόμενοι από ομάδες φυλών της Μεσοποταμίας γνωστοί ως Μήδοι. 5-7 εκατομύρια  είναι μογγγόλικης καταγωγής. Προέρχονται από  Σελτζούκους, Οθωμανούς και λοιπά τούρκικα φύλα. Οι Οθωμανοί μάλιστα Τούρκο έλεγαν υποτιμητικά τον κακό τεμπέλη πατριώτη τους. Οι υπόλοιποι είναι απόγονοι των κατοίκων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Πόντιοι, Κάρες, Φρύγοι, Καππαδόκες, Αούντηδες, Λαζοί, Αρμένιοι, Ίωνες των παραλίων, Σύριοι, Λύδοι,Πέρσες, Άραβες. 72 εθνικές ομάδες (συγγενείς μεταξύ τους και όχι) αποτελούν το νεοτουρκικό  (ψευδο)έθνος.



  Οι γενετικές μελέτες  σε Σμύρνη, Αττάλεια, Άγκυρα, Βαν, ανατολική Τουρκία  σε Τουρκόφωνους λαούς  της  Ασίας και η σύγκρισή τους με μελέτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ξάφνιασε τη διεθνή κοινότητα. Δυστυχώς τα συμπεράσματα έχουν αποσιωποιηθεί, πιθανότατα γιατί δεν συμφέρει να μάθουν την αληθινή καταγωγή τους οι ¨Τούρκοι¨.



  Οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας είναι επιμειξία παλαιολιθικού και νεολιθικού ντόπιου πληθυσμού με μογγόλικης καταγωγής πληθυσμού από την κεντρική Ασία.  Ο μογγόλικος πληθυσμός έχει αφομοιωθεί σε μεγάλο βαθμό και η γενετική συνεισφορά των τουρκόφωνων της Ασίας στο Υ (πατέρας) χρωμόσωμα είναι 10%. Στο μιτοχονδριακό DNA (προέλευση μητέρας) 17,2%! Ανά περιοχή ένα 10-30% του συνόλου των γονιδίων έχει κεντροασιατική προέλευση. Γενικά βρίσκονται πιο κοντά στα Βαλκάνια παρά στην Ασία.  



  Πρόκειται για ένα λαό ανομοιογενή όπου η πληθυσμιακή μειοψηφία των μογγόλοασιατών έχει επιβάλει την γλώσσα και την κουλτούρα της, αλλά ΟΧΙ ΤΟ DNA ΤΗΣ!

 

  Η σύγκριση δειγμάτων από Ηπειρωτική Ελλάδα, Κρήτη και Κύπρο έδειξε διαφορετική γενετική από το πληθυσμιακό δείγμα των Τούρκων, ανεξάρτητα από  το είδος των γενετικών δεικτών που χρησιμοποιήθη-καν. Δυστυχώς δεν έγινε μελέτη σε ποντιόφωνους πληθυσμούς των παραλίων της Μαύρης Θάλασσας (Πόντος). Την ίδια διαφορετικότητα παρουσιάζουν και δείγματα απογόνων προσφύγων από τα μικρασιατικά παράλια, τον Πόντο και την Καππαδοκία. Οι Έλληνες έχουν διαφορετική σύσταση από τους Τούρκους και ξεκάθαρα οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία είχαν να κάνουν με Ελληνικούς πληθυσμούς που δεν είχαν έλθει σε επιμειξία με τους λοιπούς πληθυσμούς της Τουρκίας.Ελέχθηκαν και 3 ακόμα  μογγόλικοι πληθυσμοί χωρίς  να βρεθεί καμία σχέση με τους πρόσφυγες.



 Ο καθ. Τριανταφυλλίδης τελειώνοντας την αναφορά του στους Τούρκους αναφέρει:Σε φυλετικά και εθνικά καθαρές κοινωνίες οι γάμοι καθορίζονται από κοινωνικούς παράγοντες. Σε ετερογενείς πληθυσμούς οι γάμοι καθορίζονται από την φυλή και την εθνικότητα. Περίμεναν ότι στα 400 χρόνια σκλαβιάς  θα υπήρχε διείσδυση DNA μογγόλων από Τούρκους σε Έλληνες. Οι διάφορες μελέτες δεν το δείχνουν. Απεναντίας ούτε με τις άλλες φυλές της Τουρκίας υπάρχει ομοιότητα, ενώ τα μογγόλικα τούρκικα γονίδια έχουν γίνει σπάνια ακόμα και με την επιμειξία των κατακτητών Σελτζούκων με τα έθνη των κατοίκων του Βυζαντίου στην σημερινή γεωγραφική περιοχή της Τουρκίας.



Παν. Κελεπούρης

Καρδιολόγος
*Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ247