Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΜΑΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ


  Ο Συριζα μπορεί να έχει κλέψει πολλά από το πρόγραμμα για την υγεία του ΛαΪκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, αλλά χωρίς εθνική συνείδηση είναι καταδικασμένος στο να αποτύχει. Μιλούσαμε και μιλάμε  για αστικά κέντρα υγείας, μία μοντέρνα αναβίωση των ‘’πρώτων βοηθειών’’ του παλαιού ΙΚΑ, όπου μόνιμα εγαζόμενοι ιατροί επικουρούμενοι από τοπικούς ιδιώτες θα πρόσφεραν ΠΦΥ και θα αντιμετώπιζαν όλο το 24ωρο απλά επείγοντα περιστατικά αποσυμφορί-ζοντας την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και βοηθώντας του πολίτες, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι τελευταίοι.
Δυστυχώς, αυτά τα αστικού τύπου ΚΥ έγιναν τοπικές μονάδες υγείας ΤΟ.Μ.Υ. Και φυσικά δεν έχουν καμμία σχέση με τα ΚΥ αστικού τύπου που περιγράφουμε στο  πρόγραμμά μας. Οι ελλείψεις σε ιατρούς είναι σημαντικές . Από τις 237 ΤΟΜΥ που πρόβλεψαν να λειτουργήσουν, μόνο 120 έχουν ανοίξει και με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό και υλικό εξοπλισμό.Η πρόσληψη νέων ιατρών δεν έχει ολοκληρωθεί και έχουν επιστρατευθεί 500 ιατροί για να συμμετάσχουν στην ΠΦΥ με τους 700 συμβεβλημένους οικογενειακούς. Ενώ έχουν απολυθεί 2000 πρώην συμβεβλημένοι του ΕΟΠΥΥ.
Έτσι δεκάδες νομοί δεν διαθέτουν ΤΟΜΥ, αλλά ούτε συμβεβλημένο γενικό ιατρό ή παιδίατρο.Στην προσπάθειά τους να έχουν πλεονάσματα δημιουργούν σχέσεις εργασίας των ιατρών που μοιάζουν κάτεργα.
Αντέγραψαν το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά χωρίς εθνική στρατηγική είναι αδύνατο να το κάνουν να λειτουργήσει. 
Π. Κελεπούρης
Ειδικός καρδιολόγος     

Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ295