Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ερρίκος Ντυνάν, τα ψέμματα της κυβερνησης συνεχίζονται


  Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν δημιουργήθηκε με κεφάλαια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.). Από την αρχή λειτούργησε ως ιδιωτικό θεραπευτήριο, που στα πλαίσια των  δραστηριοτήτων του Ε.Ε.Σ. πρόσφερε δωρεάν νοσηλεία σε απόρους σε ποσοστό 20% των  νοσηλειών. Ουδέποτε ανήκε στο Ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας. Απλά κάλυπτε την νοσηλεία δωρεάν απόρων πολιτών στα πλαίσια όπως έγραψα των δραστηριοτήτων του Ε.Ε.Σ.. Το γράφω δύο φορές επειδή τα αστέρια του υπουργείου υγείας πάλι έδωσαν ρεσιτάλ αναξιοπιστίας και σταλινικής συμπεριφοράς.

  Το Ερρίκος Ντυνάν ανήκει πλέον στην Τράπεζα Πειραιώς. Δυστυχώς ένα τοκογλυφικό ίδρυμα το βλέπει ως επένδυση για κέρδη και όχι ώς κοινωφελές ίδρυμα. Το έβγαλε στο σφυρί , αλλά κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα επένδυε στον τομέα της υγείας με τέτοια κυβέρνηση. Οπότε αποφάσισαν οι τραπεζίτες να το διατηρήσουν και να το λει-τουργήσουν. Άλλωστε είναι σίγουροι ότι η χασούρα δεν θα χρεωθεί σε αυτούς αλλά στις πλάτες μας όπως οι ανακεφαλαιοποιήσεις τους. Έτσι αποφάσισαν  να το ενισχύσουν με ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Βέβαια λόγω χαμηλών καλύψεων των κλινών ητράπεζα κάθε μήνα μπαίνει μέσα για την κάλυψη μισθοδοσίας και λοιπών  λειτουργικών  εξόδων. Ελπίζω να ορθοποδήσει γιατί μάλλον την χασούρα θα την πληρώσουν οι καταθέτες της τράπεζας.

   Βγαίνει λοιπόν η ‘’γάτα’’ ο πρωθυπουργός μας, προφανώς μετά από παραπληροφόρηση του υπουργείου υγείας, στην ΔΕΘ και αναφέρει ότι το νοσοκομείο εκλάπη από το δημόσιο σύστημα υγείας και πρέπει να ενταχθεί πάλι σε αυτό. Μα ποτέ όπως σας είπα δεν ανήκες το δημόσιο, ποτέ δεν ήταν κρατικό νοσοκομείο. Όπως είπαμε ο Ε.Ε.Σ. το δημιούργησε. Ήταν πάντα ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και μάλιστα το  δημόσιο αρχικά είχε συνάψει  σύμβαση με την ΜΕΘ έναντι αδράς αμοιβής.

  Παρόλα αυτά τις προάλλες βγήκε ο Πολάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση και μίλησε για τον δημόσιο χαρακτήρα που είχε στο παρελθόν και απωλέσθη. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και αφαιρώντας κονδύλια από άλλα  δημόσια νοσοκομείου, που  ήδη υπολειτουργούν λόγω έλλειψης κονδυλίων θα προχωρήσει στην εξαγορά του Ερ.Ντυνάν. Καμάρωνε μάλιστα για την επανένταξή του στον δημόσιο τομέα.

Αλήθεια αναπληρωτά η τράπεζίες το ξέρουν ή θα σας τραβήξουν  τ’ αυτιά;  Φυσικά εμπρός τους θα κάνετε την πάπια  γιατί είναι πιο κοντά στα αφεντικά σας  τα ‘’παιδια’’.

Π. Κελεπούρης

Ειδικός καρδιολόγος



Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ293