Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΥΣ-ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ


Πριν 2,5 χρόνια το καλοκαίρι του 2016 η ηγεσία του υπουργείου υγείας καμάρωνε για το κόσμημα του Αιγαίου, το νοσοκομείο της Σαντορίνης. Πλήρως εξοπλισμένο με ιατρούς, παραϊατρικόπροσωπικό και με όλα τα ιατρικά μηχανήματα. Ακόμα και διοικητή είχε, πρώην ιδιοκτήτη βουλακανιζατέρ, αλλά είχε διοικητή. Μάλιστα επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο κος Πολάκης ο οποίος συμμετέιχε σε μία ‘’δύσκολη’’ επέμβαση αιμορροείδων. Η επέμβαση ήταν επιτυχής κα συμμετείχαν όλα τα στελέχη της χειρουργικής κλινικής. Ζήλεψαν βλέπετε την σύζυγο του κουρασμένου της Ραφήνας που κάνοντας εδικότητα χειρουργικής ο καθηγητής της έδειχνε στην κάμερα με περηφάνια το λίπωμα που η ειδευόμενή του του αφαίρεσε χειρουργικά...Θέε μου τι ξεπεσμός της ιατρικής! Ευτυχώς στην Σαντορίνη δεν βγήκαν φωτογραφία με τις αιμορροείδες.

Πέρασαν 2,5 χρόνια. Άλλο νοσοκομείο στα νησιά δεν έγινε. Τα προβλήματα της υγείας των νήσων μας γνωστά και τα έχουμε καταγράψει στις σελίδες μας.

Σήμερα το νοσοκομείο της Σαντορίνη υπολειτουργεί. Οι ιατροί μειώθηκαν κατά 40%. Οφθαλμίατρος δεν υπάρχει, ούτε ψυχίατρος. Ένας μόνο ιατρός εργάζεται στην ΜΑΦ, μέχρι να εξαντληθεί και να εγκαταλήψει και αυτός.Επεμβάσεις δεν γίνονται, ακόμα και για αιμορροείδες. Η μονάδα τεχικού νεφρού υπερσύγχρονή...Αλλά χωρίς νεφρολόγο...Κλειστή. Ένας μόνο γυναικολόγος και ένας παιδίατρος. Αλλά φυσιολογικοί τοκετοί δεν  γίνονται. Ευτυχώς υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός. Χειρουργεία όμως δεν γίνονται! Πλήρωνε φορολογούμενε τους μισθούς των άνω ιατρών. Πλήρωνε και 6.000 την ώρα πτήσης των αεροδιακομιδών οι οποίες γίνονται κατά δεκάδες την εβδομάδα. Μεγάλος ο πληθυσμός των κατοίκων, εκατομύρια οι τουρίστες.

Το καλό μας το υπουργείο φυσικά προκύρηξε θέσεις ιατρών.Αλλά κανένας ιατρός δεν ενδιαφέρθηκε. Παρόλο που κατά δεκάδες εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση των ακατανόμαστων έχει αποτύχει σε όλα.  Η επιβίωση της χώρας επιβάλει την  άμεση απομάκρυνσή τους. Αλλά δεν είναι λύση η επάνοδος στην κυβέρνηση εκείνων που έχουν αποτύχει με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν. Λύση είναι η εξουσία στους πραγματικούς Έλληνες, τους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής

Π. Κελεπούρης

Ειδικός καρδιολόγος
Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ286