Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΚΥΡΙΕ ΞΑΝΘΕ ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ;


4 χρόνια βρίσκεται στην κεφαλή του Υπουργείου Υγείας ο κος Ξανθός και νομιζει ότι  ακόμα είναι στην αντιπολίτευση ή στο 3%, τότε που έλεγε ότι του κατέβαινε εκ του ασφαλούς.
 Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μας έχουν μπερδέψει. Νομίζουμε ότι άλλοι το διοικούν. Πρόσφατα ο υπουργός υγείας τοποθετήθηκε δημοσίως για τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία. Προηγήθηκαν δημοσιεύματα στις εφημερίδες, οι οποίες ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό. Αυτά δηλαδή που χρόνια τώρα αναφέρουμε. Βούηξαν  τα ΜΜΕ και οι εφημερίδες για τα ράτζα στα νοσοκομεία. Ηλίκιωμένοι και με σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμα και διασωληνομένοι νοσηλεύονται σε διαδρόμο μίας κλινικής.
Η ηγεσία του Υπουργείου αντί να  δώσει λύση ανακοινώνει 3 παρεμβάσεις σε βάθος χρόνου. Και αναφέρει τι πρέπει να γίνουν. Από ποιον υπουργό  δεν γνωρίζουμε απλά αναφέρουν τι πρέπει να γίνει. Και ποιος σας εμποδίζει να το κάνετε; Ο Υπουργός απλά κάνει συστάσεις και διαπιστώνει το πρόβλημα. Λύση; Την αναφέρει...Και τι περιμένει τόσα χρόνια  για να την εφαρμόσει; Αρχικά σαν να είναι αντιπολίτευση διαπιστώνει τι χρειάζονται τα νοσοκομεία και τι μετρα να παρθούν άμεσα. Μιλάνε λες και δεν είναι στο υπουργείο 4 χρόνια.
 Η τακτική του για όλα φταίνε οι προηγούμενοι είναι δημοφιλής στα στελέχη των κυβερνήσεων τα τελευταία 40 χρόνια. Μα οι προηγούμενοι σήμερα είναι εσείς. 4 χρόνια διοικείτε το υπουργείο. Τι κάνατε; Πως σήμερα βγαίνετε και λέτε τι πρέπει να γίνει και δεντο έχετε κάνει. Τι σας εμποδίζει; Πρόκειται για μία κατάσταση άνεθ προηγούμενου. Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο ανίκανοι. Μάλλον μας έχουν υποτιμήσει και νομίζουν ότι είμαστε όλοι γίδια. Στις επερχόμενες εκλογές θα καταλάβουν ότι τα γίδια κουτουλάνε αν ζοριστούν.
Π. Κελεπούρης
Ειδικό καρδιολόγος 


Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ287