Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Βροχή τα πρόστιμα στους γιατρούς για υπέρβαση στη συνταγογράφηση!


Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 κάθε ειδικός ιατρός είχε ένα πλαφόν στο κόστος των φαρμάκων που συνταγογραφούσε. Το πλαφόν αυτό προέκυπτε από τον μέσο όρο του κόστους των φαρμάκων ανά μήνα, που οι άλλοι ιατροί της ειδικότητάς του στην ίδια υγειονομική περιφέρφεια συνταγογραφούσαν.Αν κάποιος ξεπερνούσε αυτό το όριο κατά το 2018 για 3 συνεχόμενου μήνες  έ[ρεπ[ε να πολογηθείγραπτώς για αυτή την στάση. Πράγματα απαράδεκτα.
Από τον Σεπτέμβριο του 2018 ο κος Πολάκης αυθαίρετα κατέβασε το όριο αυτό από 25% εώς 33%. Οι προηγούμενες τιμές έβγαιναν από τον μέσο όρο της συνταγράφη-σης του συνόλου των ιατρώντης ίδιας ειδικότητας στην υγειομνομική περιφέρεια. Πως είναι δυνατόννα μειωθεί  αυτότο ποσό  στο 1/3;
Αυτό λοιπόν το κούρεμα της φαρμακευτικής δαπάνης έφερε σε δύσκολη θέση τους ιατρούς που οφείλουν να διατηρούν τις αγωγές των  ασθενών τους εφόσον αυτές πάνε καλά.Οι ιατροί για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους δεν αλλάζουν τις φαρμακευτικές θεραπείες., έτσι ξεπερνούν τα όνειρα και  ο ΕΟΠΥΥ καθαρά φασιστικάε4  πιβάλει πρίστιμα από 150 εώς 1500 ευρώ. Τα πρόστιμα αυτά είναι πέρα για πέρα άδικα αφού αφορούν στη πλειοψηφία τους συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων άλλων ειδικοτήτων ευτελούς αξίας. Στην πραγματικότητα επιβάλλονται πρόστιμα σε συναδέλφους οι οποίοι εξυπηρέτησαν ασθενείς λόγω έλλειψης ιατρών ανάλογων ειδικοτήτων».
Οι ιατροί του Ελληνισμούς δηλώνουν μάλιστα ότι ήταν πάντα αντίθετοι με κάθε είδους παρατυπίες και ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ιατρών εκείνων που με άνομο τρόπο χειραγωγούν τη προκλητή συνταγογράφηση. Ωστόσο σημειώνει ότι «αυτό που συμβαίνει με την επιβολή εξοντωτικών προστίμων στους συναδέλφους είναι άδικο. Πρότασή μας είναι η σύσταση μιας από κοινού επιτροπής με τον ΕΟΠΥΥ και η διερεύνηση όλων των περιπτώσεων από την αρχή».


Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ279