Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ήρθαν σαν σωτήρες μας, να αλλάξουν το παλαιό πολιτικό σύστημα. Αλλά κατάντησαν οι μιμητές του και μάλιστα στην χειρότερη μορφή. Τάζουν παντού προσλήψεις. Δεν μπορεί, κάποιοι θα την πατήσουν και θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το σόι. Ζούμε μέρες παχιών αγελάδων της παλιά κρατικοδίαιτης Ελλάδας.  Αυτές είναι  οι πρακτικές που μας έφεραν στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

  Ανασταίνεται ο όρος κομματόσκυλο που υπόσχεται διορισμούς σε όλους τους ‘’πιστούς’’. Και φυσικά στον δημόσιο. Ο τομέας της υγείας αν και όχι δημοφιλής έχει την τιμητική του λόγω και τις αποψίλωσης στελεχών των προηγούμενων ετών. Ξαφνικά, τώρα, κάποιους μήνες πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις της αυτοδιοίκησης, της Ευρωβουλής και στο βάθος, της χώρας, ανακάλυψαν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Έτσι ανακοίνωσαν παράταση των συμβάσεων στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων στον τομέα της υγείας. Ότι έκαναν και  οι προηγούμενοι τα τελευταία 40 έτη. Αυτοί βέβαια το προχώρησαν. Άνοιξαν και την πλατφόρμα για ηλεκτρονικές αιτήσεις πρόσληψης επικουρικού προσωπικού,εκτός ιατρών!

  Κάνουν ότι έκαναν οι  προηγούμενοι τα χρόνια  της μεταπολίτευσης. Αυτοί που θα  συνέτριβαν τον παλαιοκομματισμό και με το ηθικό πλεονέκτημά τους θα έφερναν νέα ήθη στην διακυβέρνηση της χώρας. Πόσοι θα προσληφθούν και πότε...Άγνωστο. Και με την ανεργία στο μέγιστο ακόμα και η επικουρική θέση ενός έτους φαντάζει ευκαιρία. Ναι και φυσικά θα πρέπει να ψηφίζεις την κυβέρνηση γιανα ελπίζεις διορισμό.

  Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετατρέπεται σε κομματικό μηχανισμό άγρας ψήφων. 8 χρόνια, 8 χρόνια μνημονίων χωρίς προσλήψεις στην υγεία θα πάνε χαμένες στον βωμό της  ψηφοθηρίας. Αυτή η πρακτική τους όμως δεν δέχεται καμμία κριτική από τα ΜΜΕ που κατηγορούν για φασισμό και  ρατσισμό ανθρώπους ακόμα και για ένα ενέκδοτο ή λάθος έκφραση. Κάποιοι φοβούνται τον εκβιασμό της απώλειας της δουλειά τους, κάποιοι έχουν κέρδος και κάποιοι επθυμούν ασυλία γιατί έχουν την φωλιά τους λερωμένη. Έτσι όλοι του συστήματος είναι ευχαριστημένοι.
Π. Κελεπούρης
ειδικόςκαρδιολόγος

Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ277