Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.


Πέρσι τον Ιούνιο με αφορμή τα παράπονα για την κατάντια των δημόσιων νοσοκομείων στην Ελλάδα, από ένα ηλικιωμένο ροκαμπίλι Βρεττανό, είχα γράψει μία ανοικτή επιστολή. Στις κατηγορίες του Βρεττανού για την παροχή υπηρεσιών σε δημόσιο Ελληνικό νοσοκομείο απάντησα ότι δεν φταίνε οι Έλληνες αλλά οι Ευρωπαίοι. Αυτοί με τα εθνοκτόνα μνημόνια, για να υφαρπάξουν τα δήθεν δανεισμένα από αυτούς, ευθύνονται για την όποια κατάντια του Εθνικού συστήματος υγείας.
   Οι ίδιοι, οι δανειστές, οι τρόικες, οι θεσμοί, το ΔΝΤ, οι Γερμανοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την πύρινη τραγωδία με τους 80 και πλέον νεκρούς. Η απαίτηση για εφάρμογή τόσο σφικτής οικονομικής πολιτικής, όχι μόνο δεν έφερε την ίαση της οικονομικής κρίσης αλλά οδήγησε στην αποδιοργάνωση των κρατικών δομών. Πρέπει να υπάρχουν υπερπλεονάσματα για να πάρουν τα δήθεν δανεισμένα πίσω. Ετσι δεν υπάρχουν λεφτά για νέους πυροσβέστες. Δεν υπάρχουν λεφτά για την αγορά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Ούτε για στελέχωση υπηρεσιών προληπτικής πυροπροστασίας. Ούτε για μία αξιόπιστη υπηρεσία πολιτικής προστασίας...Κοστίζει!
   Οπότε οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι θεσμοί, αυτοί που για το δικό τους οικονομικό όφελος εξαθλίωσαν οικονομικά την Ελλάδα και αποδιοργάνωσαν τις κρατικές δομές. Πρέπει επιτέλους μία πατριωτική κυβέρνηση να εναντιωθεί. Μας σκοτώνουν συνεχώς, αργά αργά.
Π. Κελεπούρης




 Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ263