Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ. ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ


Το σήριαλ του οικογενειακού ιατρού συνεχίζεται. Το τέλος όμως είναι γνωστό. Μας τελείωσε πριν εφαρμοστεί, φασιστικά κατά την προσφιλή ολοκληρωτική τακτική των κουμουνιστών.Ανά 15νθήμερο παρατείνουν τις συμβάσεις των παιδιάτρων , γενικών ιατρών και παθολόγων. Τώρα θα διακοπούν στις 31/7/18. Προσδοκούν στην ψυχολογική πίεση της Δαμόκλειας σπάθας της διακοπής της αμοιβής, για να τους αναγκάσουν να ενταχθούν στο μόρφωμα της νέας ΠΦΥ.
 Οι συνάδελφοι παθολόγοι καταγγέλουν την κυβέρνηση για σταλινικού τύπου διαπραγματεύσεις. Γίνονται επί της απουσίας τους. Τους εμπλέκουν σε ένα πονηρό παζάρι με δήθεν βελτιωμένους όρους, κλείνοντάς τους το μάτι για παραθυράκια ιδιωτικής πελατείας. Κάντε δωρεάν ιατρική για 4 ώρες σε όσους προλάβουν και οι υπόλοιποι , ως μόνιμη πλέον πελατεία θα σας έρθουν ιδιωτικά μετά, εφόσον δεν θα μπορούν να πάνε αλλού. Σαν το παλιό καλό ΙΚΑ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΩΡΕΑΝ! Σανός για τα γίδια! Με το δέλεαρ του δωρεάν οικογενειακού ιατρού ο ασφαλισμένος, εγλώβισμένος θα επισκέπτεται ιδιωτικά τον οικογενειακό του ιατρό για να τύχει καλύτερης φροντίδας. ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΆΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ενώ, στο μη  ικανοποιητικό ως τώρα σύστημα,παρόλα τα πλαφόν, μπορούσε να επισκεφτεί τον ιατρό της επιλογής τους, τον ειδικό για το πρόβλημά του δωρεάν ή εκτός πλαφόν με ελάχιστο κόστος. Αυτό όμως κοστίζει στον προϋπολιγισμό του Υπουργείου Υγείας. Πως θα κάνουμε τα υπερπλεονάσματα για τους δανειστές;
Αντιγράφω τις θέσεις των παθολόγων:
Ως βάση διαλόγου θέτουν:

1) Την ελεύθερη επιλογή ιατρού χωρίς χωροταξικούς ή άλλους περιορισμούς. Θεωρούμε απαράδεκτο τον θεσμό του θυροφύλακα (gatekeeping) σε μια χώρα με πληθώρα ειδικευμένων ιατρών.

2) Την ίση πρόσβαση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης στον θεσμό του οικογενειακού ιατρού.
3) Την ίση διαχείριση ασθενών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, με την θέσπιση ενιαίων κανόνων διαχείρισης και παραπομπών ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης.
Προειδοποιούν:
   Ο μέγιστος πληθυσμός ευθύνης τους 2.250 ασθενείς ανά ιατρό είναι πέρα από κάθε διεθνή επιστημονική πρακτική και εγκυμονεί κινδύνους σοβαρών ιατρικών λαθών.
Προτρέπουν σε αγώνα:
<<Ως Ε.Ε.Π.Ε. καλούμε όλους τους Παθολόγους να μην συμβληθεί κανείς με τον ΕΟΠΥΥ ως οικογενειακός ιατρός με αυτούς τους απαξιωτικούς όρους. Βασικό αίτημα μας είναι η κοινή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας των εκπροσώπων των Ενώσεων Παθολόγων, Παιδιάτρων και Γενικών Ιατρών για να συζητήσουμε τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, έστω αυτήν την ύστατη ώρα, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση με σκοπό την διασφάλιση ποιοτικής Π.Φ.Υ. προς όφελος των πολιτών.>>
   Αλλά και οι 2360 ιατροί να βρεθούν, το σύνολο 3000 με 2250 έκαστος χρεωμένους ασφαλισμένους, καλύπτουν τις ανάγκες 6.750.000 ατόμων. Οι υπόλοιποι 3.000.000 πλέον πολίτες τι θα κάνουν;Σε μία κίνηση πανικού το υπουργείο βάφτισε οικογενειακούς ιατρούς, τους ιατρούς των ΤΟΜΥ. Επιστρατεύτηκαν ακόμα και νεκροί ιατροί.Προσφιλή τακτική των κομουνιστών όπως οι νεκροί  ‘’ άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης ΄΄ που υπέγραψαν το κείμενο στήριξης της προδοσίας της Μακεδονίας. Οι ιατροί των ΤΟΜΥ, οι ελάχιστοι, δεν δέχονται μετατροπή της σύμβασής εργασίας σε οικογενειακό ιατρό.
Κανένας ιατρός δεν θα υποχωρήσει. Δεν θα καταστραφεί η ΠΦΥ γιανα έχουν τα υπαλληλάκια πλεονάσματα για τα αφεντικά τους. Οι μέρες άλλωστε τελειώνουν.
ΠΑΝ. ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ
Ειδικός καρδιολόγος 


 *Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ261