Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΥΣ


  Είναι μνημονιακή δέσμευση και τα σκυλάκια της Ευρωπαϊκής Αντιλαϊκής Τραπεζικής Ένωσης γραπωμένα στις καρέκλες τους οδηγούν την ΠΦΥ χρόνια πίσω. Παλαιά ο γιατρός του χωριού έκανε τα πάντα, μέχρι και κατσίκες ξεγεννούσε. Στο εγγύς μέλλον ευελπιστούν να εφαρμόσουν  τον θεσμό του οικογενειακού ιατρού. Γενικοί ιατροί και κατά παράβαση των ιατρικών δεδομένων ,Παθολόγοι και παιδίατροι θα αναλάβουν τον ρόλο αυτό.
   Προκύρηξαν 300 θέσεις αλλά μόνο 670 αιτήθηκαν με μόνο 400 να έχουν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά. Στην απόγνωσή τους επάνω αναγκάζουν και τους ιατρούς των ΤΟΜΥ και των ΚΥ των οποίων ο ρόλος είναι τελείως διαφορετικός, να γίνουν και αυτοί οικογενειακοί.
Μας αρπάζουν το 32%+ του εισοδήματος με τον αντισυνταγματικό ΕΦΚΑ κατα το ΣΤΕ. Και αντ΄αυτού πέρα από τις συντάξεις φιλοδώρημα μας προσφέρουν και ΠΦΥ δεκαετίας 1920.
-Δεν θα μπορείς να επισκεφτείς τον ειδικό για την πάθησή σου ιατρό. Πρώτα θα περιμένεις ώρες στον οικογενειακό για να πάρεις, αν πάρεις το ειδικό παραπεμπτικό. Και μετά θα κλείσεις ραντεβού μόνο μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στον ειδικό ιατρό. Πόσοι ηλικιωμένοι μπορούν να το κάνουν, αν έχουν την πολυτέλεια στην  κατάστασης υγείας τους  να περιμένουν στην ουρά του οικογενειακού για την παραπομπή. Θα τους αναλάβει ο γενικός; Πόσο καλή καρδιολογία, πνευμονολογία, γυναικολογία, ορθοπεδική ξέρει ένας ιατρός που αν  είναι γενικός έχει περάσει 3 μήνες στην ειδίκευσή του από την κλινική της αντίστοιχης  ειδικότητας; Αν μάλιστα είναι παθολόγος δεν έχει περάσει καθόλου!
-Θέλεις να επισκεφτείς ΚΥ, ΤΟΜΥ, νοσοκομεία; Δεν γίνεται! Πρώτα θα λίωσεις στην αναμονή του οικογενειακού και αν αυτός το κρίνει  απαραίτητο θα σου χορηγήσει παραπεμπτικό. Εξαιρούνται λέει το υπουργείο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ Ή ΕΠΕΙΓΟΝ;
-Με 400 οικογενειακούς πως θα καλύψει 11.000.000  νόμιμο πληθυσμό; Γιατί υπάρχουν και κάποιες χιλιάδες που έχουν έρθει παρτανόμως και  έχουν βαφτιστεί ‘’πρόσφυγές’’. Αυτοί ήδη περιθάλπτονται δωρεάν. Θα έχουν δηλαδή άμεση πρόσβαση στους ειδικούς ιατρούς, ενώ εμένα που όλοι οι πρόγονοί μου και εγώ, ιθαγενείς σε αυτή την χώρα , έχουμε δώσει ψυχή, αίμα και  χρήμα, θα μου το απαγορεύουν! Ενώ ο Μαχμούτ ο γυιος του καμηλιέρη από την έρημα  θα μπορεί να βλέπει τον ειδικό ιατρό που εγώ έχω σπουδάσει και ειδικεύσει!     ΕΛΕΟΣ!
Ήδη οι Έλληνες ιατροί είναι στις επάλξεις του αγώνα για να μην περάσει αυτό το παράλογο. Ελπίζω ο Ελληνικός λαός και οι πατριώτες πολιτικοί να είναι στο πλευρό τους.  
 *Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ254