Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

EUROSTAT: ΟΥΡΑΓΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ-ΕΞΑΙΡΕΣΗ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


Η  Eurostat ανακοίνωσε τις επιδόσεις παγκοσμίως των επενδύσεων σε έρευνα. Η Ελλάδα είναι στις τελευταίες Ευρωπαϊκές θέσεις και 29η μεταξύ 35 χωρών στον κόσμο. Μόνο το 1% του ΑΕΠ επενδύεται σε έρευνα.
  Η πολιτική των μνημονίων που θα μας έσωζε, έφερε την χώρα σε αυτή την θέση. Στις τελευταιες θέσεις βρίσκονται και άλλες χώρες της  νότιας Ευρώπης. Η Ιταλία επενδύει το 1,25% του ΑΕΠ η Ισπανία και η Πορτογαλία 1,3%.Αντίθετα οι χώρες του Ευρωπαϊκού βορά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Η Σουηδία με 3,2% του ΑΕΠ,  η Γερμανία με 3%, η Γαλλία με 2,25% και η Ολλανδία με 2%. Οι διαφορές είναι μεγάλες και αντανακλούν την αποτυχία της Ε.Ε.
  Ο μοναδικός τομέας όπου γίνεται έρευνα αιχμής είναι ο τομέας της υγείας. Και φυσικά ο δημόσιος τομέας δεν κάνει καμία έρευνα. Ό τι έρευνα γίνεται οφείλεται στις Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.  Αυτές παράλληλα διαθέτουν και υψηλή εξαγωγική και αναπτυξιακή δυναμική και εδραιωμενη έρευνα. Από τους 50 κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τοπρόγραμμα για την έρευνα και τηνκαινοτομια τηςΕΕ, 5  (το 10%) προέρχονται από την ουραγό Ελλάδα.
  Φυσικά σε αυτή την προσπάθειά τους το Ελληνικό δημόσιο δεν συμμετέχει καθόλου. Απεναντίας οι σταλινοφασίστες υπουργοί υγείας συνεχώς κατηγορούν την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία και κάνουν τα πάντα για να την καταστρέψουν. Βλέπετε πρόκειται για Ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ότι είναι Ελληνικό πρέπει να καταστραφεί σύμφωναμε την πάγια κομμουνιστική εθνοπροδοτική στρατηγική. Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία όμως ανήκει σε πραγματικούς πατριώτες και δεν πρόκειται να τους δώσουν τέτοια ευχαρίστηση. Άλλωστε ο χρόνος τους τελειώνει.
Π. Κελεπούρης
Ειδικός καρδιολόγος

Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ268