Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΣΑ ΕΧΑΣΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ....ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Το τελευταίο ψέμα της κυβέρνησης σχετικά με την έξοδο από τα μνημόνια δεν το πίστεψαν ούτε οι πιο πιστοί οπαδοί της κυβέρνησης. Όλοι μας ξέρουμε καλά ότι η εποπτεία της χώρας μας θα συνεχισθεί. Μέχρι το 2060 υπάρχουν κανόνες λειτουργίας του κράτους που θα ελέγχονται ανά 3μηνο μέχρι το 2022 και οψόμεθα. Η εθνική κυριαρχία έχει πουληθεί για 100 χρόνια και πάνω στα ερείπια της Ελλάδας έχουν στηθεί πανηγυρισμοί.
   Θα κάνουμε μία αναφορά σε τι έχασε η υγεία στην χώρας μας από την αρχή των μνημονίων μέχρι το ‘’τέλος’’ τους... Που στην ουσία είναι η συνέχεια των περικοπών προς όφελος των δανειστών. Οι επίγονοι του Τσολάκογλου καταστρέφουν συνεχώς την υγεία για να σώνουν την αποτυχημένη ΕΕ.
   Από την αρχή της κρίσης λέγαμε ότι ο τομέας της υγείας οφείλει να μείνει έξω από τις περικοπές. Μάλιστα, θα έπρεπε να ενισχυθεί για να αντιμετωπισθεί η ενθρωπιστική κρίση. Αυτή είναι και η οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Όλοι Αυτοί που κυβέρνησαν επί μνημονίων προχώρησαν σε εγκληματικές περικοπές. Η μεγαλύτερη  περικοπή έγινε το 2017 επί αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα. Οι κατά κεφαλήν δαπάνες υπολείπονται σήμερα κατά 30% των δαπανών του 2012 και βρίσκονται 50% κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Το αποτέλεσμα είναι να αυξηθούν οι ιδιωτικές δαπανες υγείας του ταλαιπωρημένου από την κρίση λαού. Το 2017 δώσαμε 753 ευρώ από τα 604 που δώσαμε το 2012 ανά άτομο. Την απουσία της δημόσιας υγεάς την χρεώνονται οι φτωχοί Έλληνες. 910 εκ. Ευρώ χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας αλλά και στους ασφαλισμένους (2017). Το 2014 ο ΕΟΠΥΥ πήρε 774 εκ. ευρώ κρατική επιχορήγη, ψίχουλα ακόμα και για το μέγεθος της Ελληνικής οικονομίας. Το 2018 αυτή η επιχορήγηση έπεσε στα 100 εκ. ευρώ μόνο. Τα υπόλοιπα θα τα πληρώσουν οι συνταξιούχοι με άυξηση των ασφαλιστικών εισφορών.  
   Στις πανηγυρικές δηλώσεις εξόδου απο τα μνημόμια δεν αναφερθηκε τίποτε για αύξηση των δαπανών για την υγεία. Λογικό γιατί τα μνημόνια είναι εδώ και όχι μόνο αύξηση δεν θα υπάρξει, αλλά θα δούμε και άλλες περικοπές.
Π. Κελεπούρης
Ειδικός καρδιολόγος

Πηγή: εφημ. ΕΜΠΡΟΣ φ267