Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Λύση για το πρόβλημα των αεροδιακομιδών το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής

Η χώρα μας έχει χιλιάδες νησιά από την μία και μεγάλο ορεινό όγκο από την άλλη. Οι μεγάλες πόλεις βρίσκονται σε αποστάσεις 50-80 χιλιομέτρων μεταξύ τους και οι κάτοικοι μικρών πόλεων και χωριών μπορούν σχετικά εύκολα οδικώς να μεταβαίνουν στα μεγαλύτερα κοντινά αστικά κέντρα υγείας. Τα εκατοντάδες κατοικημένα νησιά, που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζουν τον πληθυσμό τους, λόγω τουρισμού, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αντιμετώπιση των ακόμα και των απλών περιστατικών υγείας. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στον σχεδιασμό υγειονομικής κάλυψης τα τελευταια 40 χρόνια, θύμα των μικροκομματικών συμφερόντων και των μιζών.
Η πάγια τακτική αντιμετώπισης κάθε περιστατικού περισσότερου σοβαρού από μία απλή λοίμωξη ή ένα απλό θλαστικό τραύμα είναι η μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομειακή μονάδα.
Πριν 20 έτη τις αεροδιακομιδές τις αναλάμβανε το ΕΚΑΒ. Λόγω όμως των συχνών πτώσεων το ελικοπτέρων το καθήκον αυτό πέρασε στην πολεμική αεροπορία. Δυστυχώς όλα τα εναέρια μέσα απογειώνονται από την Ελευσίνα και πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις καλύπτοντας όλη τη νησιωτική χώρα. Αυτό σημαίνει χάσιμο πολύτιμου χρόνου και τεράστιες δαπάνες σε καύσιμα. Μία αεροδιακομιδή κοστίζει από 20.000 εώς 60.000 ευρώ, όπως ο ίδιος υπουργός άμυνας αποκάλυψε. Το κόστος πτήσης ενός ελικοπτέρου στην Ευρώπη είναι περίπου 60 ευρώ το λεπτό. Δηλαδή μία αεροδιακομιδή 1 - 2 ωρών πρέπει να κοστίζει 3600 - 7200 ευρώ. Πως δικαιολογείται η τεράστια διαφορά κύριε υπουργέ;
ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ
Οι επαγγελματίες της υγείας πρέπει να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις μία ορθολογική υγειονομικη πολιτική και έναν γρηγορότερο και φθηνότερο τρόπο μεταφορά των σοβαρών περιστατικών.
Η λύση βρίσκεται στο πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής.
"Δημιουργία πλωτών νοσοκομείων επανδρωμένα εκ περιτροπής από στρατιωτικούς ιατρούς αλλά και ιδιώτες που θα ελιμενίζονται σε στρατηγικά σημεία στο Αιγαίο ανάλογα με τις εποχές του έτους και θα διακομίζουν τα περιστατικά σε αυτά με τα εναέρια μέσα που θα διαθέτουν."