Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ


  Συνηθίζω να λέω σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης ότι το αφεντικό άλλαξε τους υπάλληλούς του. Μπορεί να έχουμε νέα πρόσωπα με διαφορετική πολιτική στάση αλλά το ‘’μαγαζί ‘’ είναι το ίδιο. Το κράτος εμφανίζεται με το πρόσωπο των εκάστοτε κυβερνώντων, αλλά το κράτος είναι η βιτρίνα του ‘’μαγαζιού’’.  Το αφεντικό τους μαγαζιού, που δίνει εντολές στους υπάλληλούς του, καθορίζει την πολιτική σε βάθος δεκαετιών. Πίσω από το μαγαζάκι βρίσκεται ο εγκέφαλος που κατευθύνει τους υπάλληλούς του. Το τι θα κάνει καθορίζεται από το ‘’βαθύ κράτος’’.
  Αυτό το βαθύ κράτος έχει συνέχεια δεκαετιών. Και φυσικά μόνο οι υπάλληλοι που  δέχονται να υπακούν τις εντολές του διορίζονται σε θέσεις εργασίας σε αυτό. Κάθε άλλος απλά εξαφανίζεται.
  Σε κάθε τομέα, σε κάθε τμήμα του μαγαζιού με τα εντεταλμένα υπαλληλάκια, υπάρχει αυτό που έχει πάνω ο πάγκος, υπάρχει και το βαθύ κράτος όμως. Ακόμα και κάποιοι υπάλληλοι να μην είναι ικανοί να σταθούν ή να θελήσουν να πουλήσουν άλλα, το εμπόρευμα θα φύγει όπως το θέλει το αφεντικό, με το βαθύ κράτος.
  ‘Έτσι και στον τομέα της Υγείας, με την απομάκρυνση των χωρίς γραβάτα, άξεστων, γιδοβοσκών και την έλευση των κυριλέ γραβατομένων, η ουσία δεν θα αλλάξει. Θα ακούσουμε πολλά καινοτόμα, πολλά από αυτά είναι ότι θέλουμε να ακούσουμε μάλιστα. Λες και οι προηγούμενοι δεν τα έκαναν γιατί μας μισούσαν. Θα δούμε και κάποια να εξαγγέλονται, κάποια ακόμα και να υλοποιούνται.
  Η πολιτική όμως για την υγεία έχει δημιουργηθεί από χρόνια και έιτε έτσι είτε αλλιώς θα εφαρμοσθεί. Ετοιμαστείτε να ακούσετε και να δείτε θαύματα. Λες και οι προηγούμενοι ήταν τόσο χαζοί που τα αυτονόητρα δεν τα έβλεπαν. Θα κάνουν λοιπόν τα νέα  υπαλληλάκια ότι χρειάζεται για να υπνωτίσουν τον λαό και στην κατάληξη η ουσία θα είναι μία ανθελληνική, φιλική μόνο για ξένους υγεία. Οι Έλληνες θα νοσούν και θα πεθαίνουν ή θα πληρώνουν πολλά για να μην πεθαίνουν και οι διάφοροι παράνομοι, εισβολείς στην χώρα θα εξυπηρετούνται άψογα.

Παν. Κελεπούρης

Ειδικός καρδιολόγος