Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, σε λίγο θα έχουμε νέο ΔΣ και νέο πρόεδρο του ΙΣΑ. Η παράταξη που εκπροσωπώ, οι Ιατροί του Ελληνισμού συμμετείχαμε και εκλέξαμε έναν εκπρόσωπο στον ΠΙΣ και έναν επιπλέον που κατέβηκε ως μεμονωμένος στον ΙΣΠ. Θα είχαμε και μία έδρα (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος) και στο πειθαρχικό συμβούλιο αλλά οι απερχόμενη παράταξη κατά πλειοψηφία τροποποίησε παρανόμως το εκλογικό μέτρο και μας την στέρησε προσωρινά. Η απαράδεκτη συμπεριφορά όμως δεν σταμάτησε εδώ. Μας εμπόδισαν να απαρτίσουμε έγκαιρα ψηφοδέλτιο διασπείροντας μέσω γραμματέων ότι χρειάζεται πλήρες 40/θέσιο ψηφοδέλτιο για να κατέλθει μία παράταξη στις εκλογές. Έτσι είχαμε πολύ λίγο χρόνο για προεκλογικό αγώνα.
Κάποιοι συνάδελφοι απαίτησαν και να μην κάνει δεκτό το αίτημά μας για κάθοδο στις εκλογές γιατί επιδιώκουμε έλεγαν διακρίσεις στην υγεία. Δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν την διακήρυξη των θέσεών μας η οποίες στην ουσία συνιστούν επιτομή των διακρίσεων στην υγεία οι οποίες αφορούν δυστυχώς τους Έλληνες που πλήττονται από μνημόνια.
Έφτασαν να πουν ότι η ιδεολογία του κόμματός μας δεν συμβαδίζει με την ιατρική, χωρίς να έχουν διαβάσει ποτέ το πρόγραμμά μας. Απλά λασπολογούν παρακινούμενοι από τις ιδεολογικές παρωπίδες τους. Από πότε ο Εθνικισμός και η αγάπη και η βοήθεια στον συνέλληνα είναι ρατσισμός;
Ρατσισμός ΝΑΙ (!) ΥΠΑΡΧΕΙ στην υγεία και είναι ρατσισμός εναντίων των Ελλήνων.
Μέσα από την οργάνωση Έλληνες Ιατροί που απαριθμεί πλέον των εκατοντάδες μέλη, βοηθούμε Έλληνες ανασφάλιστους, αφού οι αλλοδαποί (οι παράνομα εισελθόντες) έχουν πρόσβαση δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.
Στα ιατρεία μας η πόρτα είναι ανοικτή σε όποιον μας έχει ανάγκη γιατί ο Εθνικιστής ιατρός βάζει το ατομικό συμφέρον κάτω από το συλλογικό και εννοεί τον ανθρωπισμό κυρίαρχα ως φυλετισμό.
Κάποιοι ξόδεψαν χρήματα για να εκτυπώσουν αφίσες που έλεγαν ‘’έξω οι νεοναζί από τον ΙΣΑ’’. Έκαναν και ένα show με ντουντούκες, και εκστόμισαν ύβρεις και απειλές σε μέλη μας, πάντοτε θηλυκού γένους.
Τι έγινε αγαπητοί συνάδελφοι; 3 χρόνια φωνάζατε, γκρινιάζατε, διαδηλώνατε ότι ο Πατούλης είναι απαράδεκτος και τώρα στρέφεστε εναντίον μας;
Μήπως γι΄ αυτό η παράταξή του βρέθηκε πρώτη πάλι με διαφορά από τον δεύτερο και τον τρίτο; Και οι υπόλοιποι με ψήφους ανάμεσα στο 100-500; Μα οι νεοναζί της Μέρκελ έχουν ήδη μπει στην υγεία με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης και βιώνετε σαν επαγγελματίες και όσοι ατύχησαν και σαν ασθενείς τα αποτελέσματα της παρουσίας τους.
Μερικές φορές ένιωθα ότι είμαστε στο προεδρείο του ΙΣΑ και κάποιοι μας αντιπολιτεύονται.
Ο ίδιος ο Πατούλης για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν μας εμπόδισε εξέδωσε και μία απαράδεκτη ανακοίνωση http://www.isathens.gr/…/4433-dimokratia-de-fovatai-ekprosw…
η οποία έχει τεθεί υπόψιν νομικών, έχει επιδοθεί εξώδικη διαμαρτυρία και έχει καταστεί ηθικά υπεύθυνος για πιθανή νέα επίθεση εναντίων μας. Φυσικά το απερχόμενο προεδρείο αδιαφόρησε για την επιστολή και δεν ανταποκρίθηκε στα δίκαια αιτήματά μας.
Μα πως μπορεί να εμποδίσει την κάθοδο μιας καθόλα νόμιμης παράταξης; Η διακήρυξη μας είναι ξεκάθαρη. Οι υποψήφιοι χωρίς πειθαρχικά ζητήματα. Αντίθετα μας συκοφάντησε και μας στοχοποίησε. Το αποτέλεσμα; Έκαψαν αυτοκίνητο μέλους μας και 4 κουκουλοφόροι χτύπησαν την γυναίκα(!) υποψήφιό μας μέσα στο ιατρείο της παρουσία ασθενών.
Σε όλη αυτή την λασπολογία και στις επιθέσεις σωματικές και λεκτικές εμείς μείναμε ψύχραιμοι και δώσαμε ένα καθαρό αγώνα. Μετά τις εκλογές δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για να απαγκιστρωθεί η υγεία από τα δίκτυα του ΔΝΤ και των μνημονίων. Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την απαλοιφή των υπαρχόντων διακρίσεων για τους έλληνες ασθενείς αλλά και για την αποκατάσταση του απαξιωμένου λειτουργήματός μας.
Δείτε πως μα έχουν καταντήσει. Οι διαβρωμένες κρατικές δομές, συμπαρασύρουν και την δημόσια περίθαλψη, όπου η κλινική και εργαστηριακή ιατρική απαξιώνεται, οι υπηρεσίες υγείας συρρικνώνονται και ο γιατρός χάνει τις βασικές του ιδιότητες και ευθύνες, ασχολούμενος αποκλειστικά με ζητήματα γραφειοκρατίας και λογιστικής. Οι εργαστηριακοί ιατροί αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας με την ισχύουσα νομοθεσία να απαιτεί ουσιαστικά την επιστροφή των χρημάτων τα οποία έλαβαν με βάση τα σχεδόν δωρεάν κοστολόγια, που είναι καθηλωμένα για δεκαετίες.
Οι γιατροί, που διασφαλίζουν τον κομβικό πυλώνα της εθνικής υγείας, αντιμετωπίζονται από τους καθεστωτικούς εξουσιαστές ως εξιλαστήρια θύματα, ικανά να αντέξουν κάθε είδους εκμετάλλευση. Οι γιατροί του ΕΣΥ, με μισθούς πείνας, εφημερεύοντας ακατάπαυστα και στερούμενοι του αναγκαίου υγειονομικού υλικού, παραμένουν ολότελα απλήρωτοι και ενοχοποιούνται με το παραμικρό συμβάν στην εφημερία τους ή στην εφημερεύουσα κλινική τους.
Καλώ όλους σας σε έναν ομόψυχο αγώνα γιατί δεν είναι μακριά η εποχή που θα γίνουμε όλοι υπάλληλοι κάποιων κεφαλαιοκρατών και ο Ελληνικός λαός θα πληρώνει πολλά τους νταβατζήδες της υγείας με αντάλλαγμα μία συνταγογράφηση ή μια κλινική εξέταση διάρκειας 3 λεπτών