Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ιατροί του Ελληνισμού: Πανηγυρίζει ο ΙΣΑ που ο Βορίδης κοροϊδεύει μαζικά τους ιατρούς

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πανηγυρίζει για την νέα παράταση των άυλων συμβάσεων των ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Ψεύδεται και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις αναφέροντας ότι είναι ένα θετικό βήμα για να ανοίξει το σύστημα για όλους.
Πότε αναφέρθηκε σε άνοιγμα των συμβάσεων για όλους ο Υπουργός; Ακόμα δεν έχουμε πάρει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις μας που έχουν λήξει πριν 9 μήνες και ανανεώνονται ανά 3μηνη μονομερώς με μόνο σκοπό να μας κρατάνε δέσμιους των αποζημιώσεων - φιλοδωρήματος.
Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. που κάποτε μας απείλησε με διαγραφή αν προχωρούσαμε σε νόμιμη σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αντί να θέσει τον σύλλογο σε θέση μάχης, τώρα δηλώνει δικαιωμένος με την στάση του Υπουργού.
Το άνοιγμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε όλους του ιατρούς είναι πάγια θέση των Ιατρών του Ελληνισμού, μαζί με την κατάργηση της σύμβασης, αφού αυτή εκ προοιμίου προϋποθέτει όρους συνεργασίας και κανόνες αμοιβών που στην περίπτωση της δημόσιας περίθαλψης ουδέποτε τήρησε το ελληνικό δημόσιο, ενώ και τα πάσης φύσεως κοστολόγια μόνο ως φιλανθρωπικού χαρακτήρα μπορούν να εννοηθούν. Ζητάμε να καθιερωθεί η απρόσκοπτη οικειοθελής συνεργασία.
Ο κάθε ιατρός εφόσον επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ, θα ήταν πιο συμφέρον να το δηλώνει στον ιατρικό σύλλογο, ο οποίος με την δύναμη της συλλογικής αντιπροσώπευσης και κινητοποιήσεων θα επαναπροσδιόριζε τους όρους συνεργασίας και τις αμοιβές.